Olohuoneeseen uutta ilmettä
Olohuone yleensä kerää perheen ja ystävät yhteen. Siellä tehdään monenlaisia toimintoja: katsotaan tv:tä, seurustellaan, luetaan, tehdään läksyjä, surffataan netissä ja leikitään. Nykyään asunnoissa suositaan paljon yhdistettyä ruokailuhuonetta ja olohuonetta.

Kalusta oikein mittasuhtein

Olohuoneen kalusteissa on tärkeintä mittasuhteet. Isoissa huonekaluhalleissa sohva näyttää mukavankokoiselta, mutta kun se viedään omaan kotiin, niin sohva näyttääkin järkyttävän isolta ja täyttää koko olohuoneen. Siksi kannattaa aina mitata tila, johon sohva tai muu kaluste tulee ja ostaa sopivankokoinen kaluste. Jos olohuoneessa katsotaan paljon tv:tä, suosin ergonomista kalustejärjestystä niin, että tv:tä ei tarvitse katsoa viistosti vaan suoraan sohvalta tai nojatuoleista.

Mitä tehdä kirjoille, cd:eille ja dvd:eille

Olen huomannut, että asukkailla on entistä vähemmän kirjahyllyjä olohuoneissa. Ennen vanhaan se oli kaluste numero kaksi heti sohvan jälkeen. Jos omistaa paljon kirjoja, nekin voi käydä läpi ja miettiä, mitkä kirjat tuottavat iloa. Luen itse paljon kirjaston kirjoja ja ostan aika vähän niitä. Kirjat, joita ostan, ovat parin suosikkikirjailijani kirjoittamia. Luen niitä moneen kertaan. Tänä keväänä katselin kirjahyllyäni uusin silmin ja mietin kolmannen suosikkikirjailijani kohdalla, että koska olen viimeksi lukenut niitä. Totesin, että siitä on jo monta vuotta, enkä varmaan palaa niihin enää. Niinpä ne menivät kirpputorille myyntiin ja ilahduttamaan muita lukijoita. Nykyään voi ostaa kirjoja sähköisessä muodossa. Olen jotenkin vanhanaikainen kirjojen suhteen. Niitä on mukava lukea paperisivuja käännellessä löhöillessä.
iTunes on mullistanut musiikkimarkkinoita, sillä sieltä voi ostaa haluamansa suosikkikappaleen, eikä tarvitse ostaa koko cd:tä. Mieheni tallensi kaikki kotonamme olleet cd:t tietokoneelle ja myin ne sitten kirpputorilla. Vielä kun joku keksisi elokuvien iTunesin, niin ei tarvitsisi kotona olla montaa lisälaitetta, härpäkettä, dvd:etä, jotta näkee tuoreita elokuvia ja suosikkisarjoja. Lapset jaksavat katsoa suosikkielokuvansa moneen moneen kertaan. Olemme karsineet dvd:eitäkin pois säännöllisesti.

Lehdet kiertoon

Olen intohimoinen aikakauslehtien lukija. Minulle tulee sisustuslehtiä ja saan anopiltani naistenlehtiä isot pinot. Aikoinaan säilytin kaikki sisustuslehdet, kunnes yhdessä muutossa mietin, että minkä ihmeen takia niitä roudataan mukana. Leikkasin lehdistä kiinnostavat tuotteet, tunnelmakuvat sekä artikkelit ja mapitin ne aihejärjestykseen. Tulevaisuudessa voisin skannata ne tietokoneelle, niin pääsisin kahdesta mapista eroon. Kaikki lehdet kierrätän antamalla ne naapurille luettavaksi.

Koriste-esineillä tunnelmaa

Olohuoneeseen yleensä kuuluvat koriste-esineet. Kauniit koriste-esineet ovat ilo silmälle ja luovat tunnelmaa. Jos koriste-esineitä on liikaa, silmä ei kiinnity mihinkään. Toinen ikään kuin syö toisen kauneutta. Suosin koriste-esineissä ”less is more” –linjaa. Koriste-esineistä kannattaa laittaa esille vain ne, jotka tuottavat iloa, eikä niitäkään montaa. Esineitä voi vaihdella aika ajoin ja ne tuntuvat kuin uusilta.
Seuraavassa blogissa ennen vaatekaappien järjestämistä kerron, mistä on kyse Marie Kondon Siivouksen elämänmullistavassa taiassa.
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaatteiden säilytys

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Työelämä järjestykseen - sähköiset tiedot