Mikä on ihanteellinen kaappimäärä


Ihanteellinen kaappimäärä riippuu tavaran määrästä. Tässä on huomioni ihanteellisesta kaappitilasta omalta osaltani. Opiskellessani sisustussuunnittelua mielestäni kaikkein tylsin osa-alue oli kaappien sisusten suunnittelu. Marittamisen myötä näkökulmani on muuttunut ja olen alkanut hahmottamaan ihanteellista kaappitilaa ja -määrää. Asumme mieheni kanssa väljästi, joten olen todella tyytyväinen tämän hetkiseen kaappimäärään. 

Eteinen

Eteisessä riittää takkeja ja kenkiä, vaikka rajoittaisi valikoiman kyseisen kauden vaatteisiin. Meillä on tällä hetkellä eteisessä tankokaappitilaa 1,4 metriä sekä koko tankokaapin levyinen kenkähylly. Toisessa reunassa on tangosta riippuva kenkäteline. Meille tulee välillä enemmänkin porukkaa käymään ja on aivan ihanaa, että jokaiselle on oma henkari ja takit mahtuvat siististi kaappiin. Tankokaapin vieressä on 60 cm leveä kaappi, jossa on hyllyt. Hyllyillä on laukut ja kassit. Pidän siitä, että näen koko valikoiman ja voin valita laukun fiiliksen mukaan. Kaappiin mahtuu hyvin myös sillä hetkellä käytössä oleva käsilaukku. 

Keittiö

Edellisessä kodissamme oli hyvin kompakti keittiö. Siinä oli säilytystilaa vain kaksi korkeaa hyllykaappia, kolme matalaa yläkaappia ja alaosassa kaksi laatikostomoduulialakaappia. Tavaramme mahtuivat hyvin niin tiiviiseen keittiöön. Nykyisessä kodissamme on hurjasti kaappitilaa keittiössä. Meillä on monta tyhjää kaappia, eikä niitä ole tarkoitus koskaan täyttääkään.

Vaatekaapit

Minulla on kaksi metrin levyistä Ikean korkeaa vaatekaappia. Suunnittelin itse sisukset niin, että molemmissa kaapeissa on yksi tankohylly. Toinen on mitoitettu puseroiden ja jakkujen korkeuden mukaan. Toinen taas pitkien takkien ja mekkojen. Puseroiden ja jakkujen alapuolella on neljä verkkokorihyllyä, jossa on kaikki viikatut vaatteet. Takki & mekkokaapissa on taas alapuolella hyllyt, joissa on kengät nähtävillä. Kenkähyllyt ovat puolillaan, jos vaikka kenkämäärä joskus lisääntyy. Olen oikein tyytyväinen vaatekaappitilanteeseen ja jos joskus muutan haluaisin itselleni vastaavan määrän vaatekaappeja.
Miehelläni on vaatehuone, jossa on normaalia kapeampi syvyys kaapeissa. Ikeasta löytyi siihenkin asiaan hyvät kaappisisätilaratkaisut.

Lipastot


Meillä on yksi erikoissyvä kaappi/lipasto, mihin mahtuu sisään tulostin. Siihen kaappiin saa paperitavarat fiksusti. Perintösenkkimme on kulkenut vuosia eri asunnoissamme. Sen sisällä on baarikaapin antimet. Muita lipastoja ei ole. Toinen makuuhuoneen yöpöydistä on tyhjä ja toisessa on kirjoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaatteiden säilytys

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Työelämä järjestykseen - sähköiset tiedot