Sopivan tavaramäärän salaisuus on jatkuva flow

 

Sosiaalisessa mediassa on ollut puhetta siitä, kuinka monta maritus- eli karsimiskierrosta kukin on tehnyt. Olen huomannut, että sopivan tavaramäärän ja järjestyksen salaisuus on jatkuva flow. Tässä vinkit, miten se tapahtuu.

Jatkuva huolto

Sen sijaan, että järjestäisin varsinaisia karsimiskierroksia ja kävisin koko huushollin läpi, teen pieniä muutoksia aika ajoin. Tällä viikolla kävin läpi laatikoston, missä pidän meikkejä. Totesin, että järjestelmää voisi kehittää. Heitin roskiin vanhat jämät ja ostin pari tyhjää purkkia, mihin toiseen sain pumpulit ja toiseen kaikki meikkisiveltimet pystyyn. Järjestys muuttui paljon toimivammaksi. Kasvorasvojen, ym kosmetiikan osalta minulla on sellainen periaate, että en osta uutta ennen kuin vanha on käytetty.

Keittiössä parissa laatikossa oli puhdistusaineet ja muuta sälää. Laitoin sälän pariin purkkiin, jotka minulla oli jo valmiina. Yleisilme siistiytyi ja laatikoston pohjat eivät kerää niin paljon roskaa.

Paperisälän vähentäminen

Viime vuonna karsin papereita raskaalla kädellä. Säilytän tositteita mapissa ja mappeja laatikossa varastossa. Joka tammikuu revin mapillisen tositteita vanhemmasta päästä. Olin vanhempien edunvalvoja, joten minulla on heidänkin tositemappinsa säilytyksessä.

Vaatteiden läpikäynti

Vaatteiden läpikäyminen menee sujuvasti kaksi kertaa vuodessa, kun säilytän kausivaatteita tyhjissä matkalaukuissa. Kun vaihtaa tulevan kauden vaatteet kaappiin, tulee automaattisesti käytyä läpi, mitkä vaatteet pirskahtelevat ja mitkä ei. Voi sitä iloa, kun ottaa esiin ihanat kesämekot tai talven lämpöiset neuleet, melkein kuin olisi käynyt ostoksilla.

Ostoharkinta

Kun arvostaa ja iloitsee sitä, mitä omistaa, ei tarvitse jatkuvasti tehdä ostoksia. Nykyään mietin pitkään, mitä tarvitsen tai mikä tuottaa iloa. En halua ostaa mitään turhaa viemään tilaa. Ostetusta tavarasta on hankalaa päästä eroon.

Jatkuva kierrättäminen

Jatkuva kierrättäminen on kaiken a ja o. Jos tekstiileihin tulee reikiä tai ne kulahtavat, laitan ne heti lumppukeräyskassiin. Vien kassin aika ajoin H&M:ään kierrätyspisteeseen. Samoin laitan kierräykseen kaiken, mikä ei tuota iloa. Jos tavarat tai vaatteet jättää kaapin nurkkaan odottamaan uutta innostusta, niin ne hautautuvat sinne eikä niitä tule käytettyä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Arjen helpottaminen

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin