Mikä ihmeen ammattijärjestäjä?


Taustani on markkinoinnissa. Toiselta ammatiltani olen sisustussuunnittelija ja suunnittelen koteja. Olen ollut aina kiinnostunut järjestämisestä ja siksi kävin Ammattijärjestäjäkoulutuksen.
Mitä ihmettä tekee ammattijärjestäjä, kyseli mieheni, kun kerroin, että olen menossa Ammattijärjestäjä-koulutukseen. Sitä olikin vaikea selittää, vaikka itselleni se tuntui aivan selkeältä. Kun luin ensimmäiset suomalaislehtien artikkelit oivalsin, että tämä on niin minun juttuni. Ammattijärjestäjä, Professional Organizer  –ammattikunta syntyi 1980-luvulla USA:ssa. Ympäri maailmaa toimii tuhansia ammattijärjestäjiä. Suomeen palvelun toi Hollannissa asuva suomalainen Anne te Velte-Luoma 2000-luvulla. Anne Luoma kouluttaa edelleen Suomen Ammattijärjestäjiä vuosittain.


Mitä ammattijärjestäjä tekee?


Ammattijärjestäjät auttavat yksityishenkilöitä ja yrityksiä järjestämään tilaa, papereita ja aikaa. Kodeissa tilat voivat olla eri huoneista keittiön kaappeihin, vaatekaappeihin ja varastoihin. Papereiden osalta kyseessä voi olla kaikki paperit asiapapereista mainoslehtisiin. Kiireiset ihmiset kaipaavat enemmän aikaa. Sitäkin voi ammattijärjestäjän kanssa järjestää uudella tavalla.


Ammattijärjestäjä ei ole siivooja


Ensimielikuva voi olla, että ammattijärjestäjä on kuin siivooja ja toimintatapa samanlainen. Kun näppärästi aamulla lähtee töihin ja illalla tulee kotiin, niin kaapit ovat ojennuksessa ja koti järjestetty joka nurkkaa myöten. Tämä ei ole ideana, vaan ammattijärjestäjä järjestää kodin kuntoon yhdessä asiakkaan kanssa. Tarkoituksena ei myöskään ole tehdä liukuhihnalla asiakkaista minimalisteja, joiden vaatekaapeissa on pari huolella valittua mustavalkoista vaatekappaletta, jotka sopivat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Jokainen voi päättää oman tavaramääränsä sellaiseksi, että se on sopiva, eikä aiheuta kaaosta vaan helpottaa järjestyksen pitoa.

Asiakkaat eivät ole himohamstraajia


Toinen mielikuva voi olla, että asiakkaat ovat tosi-tv-ohjelmien himohamstraajia, joiden kodit pursuavat tavaraa, eikä niihin mahdu ihmiset asumaan. Himohamstraajat eivät halua luopua mistään. He eivät ole asiakaskuntaa. Ammattijärjestäjien sydämellä on aivan tavalliset ihmiset, joiden mieltä painaa liika tavaramäärä.

Blogissani haluan antaa jokaiselle vinkkejä järjestämiseen sekä sisustamiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys