Asusteiden säilytys a la Marie Kondo

Naisen käsilaukussa riittää tavaraa joka lähtöön. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä voi tarvita. Sitä huomaamatta kantaa aikamoista kilomäärää päivittäin. Marie Kondo suosittelee kirjassaan ”Siivouksen elämänmullistava taika” käsilaukkuasemaa. Ideana on tyhjentää käsilaukku joka kerta päivän päättyessä. Käsilaukkuasema voi olla lipaston päällä tai laatikossa tavarat eriteltynä. Ensimmäisenä mieleeni tuli, että onpa hoopo ajatus. Kuullessani kokemuksista ajatus ei ole sittenkään kaukaa haettu. Käsilaukkuaseman hyviä puolia ovat:

1.      Laukkuun ei kerry turhaa tavaraa eikä roskia, kun sen tyhjentää joka päivä.
2.      Käsilaukkua on helppoa ja nopeaa vaihtaa asuun sopivaksi.
3.      Voi valita vain tarvittavat tavarat laukkuun.


Pähkäilin ennen Marie Kondoa asiaa pitkään, sillä halusin vaihdella käsilaukkuja enemmän, mutta tavaroiden siirtäminen tuntui hankalalta. Ratkaisin asian niin, että ostin näppärän Insjön bag-in-bag pussukan, jota voin vain siirtää laukusta laukkuun. Pussukassa on kaikki tarvittava, eikä siihen kerry mitään ylimääräistä.


Bag-in-bag pussukassani on vielä pieni pussukka kanta-asiakaskorteille. Niitä kertyy yllättävät määrät, enkä halua, että lompakko pullottaa täytenä. Niinpä lompakossani on vain muutama eniten käytetty kortti ja loput on erillisessä kanta-asiakaskorttipussukassa. Kortit on hyvä käydä läpi aika ajoin, sillä leimauskortit varsinkin menevät nopeasti vanhaksi.


Marie Kondo neuvoo säilyttämään käsilaukkuja sisäkkäin. Säilytän pienempiä kirjekuorilaukkuja yhdessä laukussa. Muut laukut ovat rivissä eteisen kaapissa, jolloin näen koko kokoelman kerralla ja ne on helppo ottaa käyttöön.


 Kengät

Kengille on olemassa hienoja ratkaisuja, mitä kuolaan aina Ikeassa käydessäni http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S49165155/ Koska tilat eivät anna myöten. Olen laittanut kengät kenkälaatikoihin. Niiden kylkeen voi laittaa kuvan sisällä olevista kengistä. Eteisessä on meillä kolme hyllyä 120 cm leveässä kaapissa, jossa on kauden kengät sekä välieteisessä kenkäkaappi.

Pipot, kaulaliinat, hanskat

Jaamme mieheni kanssa eteisen kaapin hyllyn, missä on pipot, kaulaliinat ja hanskat. Ennen ne olivat yhdessä sekamelskassa. Kaappi on 40 cm leveä, joten muovikorit eivät mahtuneet rinnakkain. Keksin, että kapeampi kenkälaatikko käy hyvin muovikorin kanssa rinnakkain. Korin ja kenkälaatikon avulla on järjestys pysynyt hyvänä.


MeikitMeikkejä kertyy ihan huomaamatta. Meikit eivät kestä ikuisuuksia ja on hyvä käydä ne läpi säännöllisesti jo vanhentumisen vuoksi ja tietysti punnita, että tuottavatko ne iloa. Meikit säilyvät avattuna noin 6-12 kk, Herkimmin pilaantuvia meikkejä ovat ripsivärit (6 kk), huulipunat ja huulikiillot. Puuterit, poskipunat ja luomivärit säilyvät yleensä pidempään. Pidin ennen niitä isossa meikkilaukussa, jota käytin monta vuotta. Kaivoin laukusta päivittäiset meikit joka aamu. Marituksen myötä rupesin miettimään parempaa ratkaisua. Karsin pois ne tuotteet, jotka eivät tuottaneet iloa. Olemassa oleville ostin muutamalla eurolla läpinäkyvät säilytysrasiat. Päivittäiset meikit ovat erikseen, samoin harvemmin käytettävät. Nyt on nopeaa laittautua aamuisin.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys