Mikä muutossa yllätti?

LöydötOlin mielestäni käynyt kaikki paikat jo miljoona kertaa läpi. Varasto oli koluttu jo pariin kertaan viime vuonna. Löysin sieltä kuitenkin hyllynnurkasta salkun, mikä oli täynnä papereita. Suurta hilpeyttä herättivät vauvaohjekirjat. Vauvani on jo lähempänä 20 vuotta. Olin äitiyspakkauksessa säilyttänyt muutamia vauvanvaatteita muistona. Oli lähellä, etten olisi aukaissut koko laatikkoa, mutta onneksi aukaisin. Jätin iloa tuottavat vauvanvaatteet jäljelle. Laatikosta löytyi isoäitini virkkaama yhden hengen pitsisängynpeitto, missä on ollut reikä niin kauan kuin muistan. Siellä oli myös virkattu tuplapitsisängynpeitto. Ensin ajattelin, että laitanpa sen myyntiin ja tuomaan muille iloa, kun pitsi on nyt niin trendikästä. Kirkkaassa auringonvalossa havaitsin, että siinä oli tahroja, jotka eivät lähteneet pesussa pois. Nämä menivät H&M:n tekstiilikierrätykseen. Ihmettelin, miksi olin aikoinaan säilyttänyt painavat peitot, joita ei voinut käyttää.

Kun pakkasimme viimeisiä tavaroita varastosta, löytyi takaa taulu, jonka olisin voinut viedä kirppikselle myyntiin. Vaatekaapin ylähyllyltä löytyi upouusi lautapeli, joka olisi takuuvarmasti mennyt kaupaksi, keittiön yhdestä kaapista löytyi upouusia pannulappuja, jotka otinkin heti käyttöön ja kulahtaneet vanhat kierrätykseen.

”Löytöjen” lisäksi yllätti paperiroskan määrä. Varastosta löytyi tositemappeja monelta vuodelta. Verottajaa varten pitäisi säilyttää tositteet 6 vuoden ajalta. Kaikki vanhemmat revin palasiksi. Siinä meni monta iltaa paperikasoja repiessä. Pakkasin säilytettävät mapit muovilaatikkoon. Se tuli täyteen ja kun vuosi vaihtuu, otetaan vanhat mapit pois ja silputaan paperit samantien, jotta seuraavassa muutossa ei ole silppuamisurakkaa edessä. Muitakin papereita löytyi silputtavaksi.


Kiertotalous


Kymmenen vuotta sitten ei ollut kovin toimivaa kiertotaloutta, ei ollut Facebookin kierrätysryhmiä. Mekin raahasimme vanhat huonekalut varastoon edellisen muuton yhteydessä. Annoin ne tämän keväisen muuton yhteydessä ilmaiseksi pois facebook-kierrätysryhmässä. Mieheni totesi huonekaluja tyhjätessä, että olivathan ne hyviä säilytyspaikkoja. Hetken kuluttua hän lisäsi - turhalle tavaralle. Enää ei kyllä säilytellä ylimääräisiä kalusteita, jollei niille ole tulevaisuudessa tarkka paikka, enkä nyt tarkoita tulevaisuudella epämääräistä muuttoa seuraavaan kotiin.

Myimme pari vuotta sitten muutaman kalusteen Tori.fi:ssä ja huomasimme nyt sen eron, että aiemmin ostajat ovat olleet luotettavampia ja kalusteen varannut sopinut heti noudosta. Nykyään ihmiset innokkaasti varaavat, eikä osasta kuulu sen jälkeen yhtään mitään. Otimme sitten heti yhteyttä seuraavaan ostajaehdokkaaseen.

Vanhassa isossa varastossa oli monta mattoa, päiväpeitettä ja koristetyynyä. Olemme kierrättäneet usein mattoja eri huoneissa. Myin osan näistä, mutta muutama vietiin uuteen kotiin. Uudessa kodissa niitä mallatessa selkeästi huomasi, ettei vanha innostus tullut takaisin, eivätkä ne jotenkin enää näyttäneet hyviltä. Niinpä oli aika kiittää niitä ja laittaa ne myyntiin. Tästä viisastuin sen verran, että jos sisustuksessa on luopunut jostain varastoon, ei siitä enää innostu uudestaan.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys