Näin vältät kuusi muuttomokaaMuutto on yksi suurimmista stressipiikinaiheuttajista elämässä. Maaliskuun lopun muutossa totesin, että muutto on kuin lapsen synnyttäminen – sitä unohtaa, kuinka rankkaa se on. Olen muuttanut elämässäni paljon vanhempieni kanssa ja myöhemmin oman perheeni kanssa. Sen lisäksi olemme olleet monessa muutossa auttamassa. Tässä on lista muuton kompastuskivistä.

1. Tässähän on hyvin aikaa pakata kaikki


Tavaroiden pakkaamisessa menee aina yllättävän paljon aikaa. Mitä aiemmin aloittaa pakkaamisen, sitä parempi. Muuten loppupäivistä tulee painajaismaisia. Muuttopäivänä pitää kaikki olla pakattuna ja valmiina, ettei muutto kestä ikuisuutta.


2. Eihän meillä ole paljon mitään tavaraa


Ihminen arvioi aina kodin tavaramäärän alakanttiin. Kaapit ja lipastot vetävät yllättävän paljon roinaa. Sitä ei hahmota, kun kaikki on hyllyillä. Odottelimme uudessa kodissa muutaman kuukauden lisähyllyjä kaappeihin. Siinä vaiheessa tuli sellainen tunne, että eiväthän nämä tavarat ikinä tule mahtumaan mihinkään ja kummasti kaikki mahtui vallan mainiosti.


3. Banaanilaatikot ja pikkukassit ovat käteviä


Banaanilaatikoissa ei ole kantta, joten laatikoita ei voi laittaa päällekkäin, jos niissä on jotain särkyvää. Vuokrattavat muuttolaatikot ovat kaikkein kätevimpiä. Ne nopeuttavat muuttoa, niitä voi laittaa päällekkäin ja ne saa kätevästi pakattua paketti- tai kuorma-autoon. Näin voi hyödyntää paketti- tai kuorma-auton kuutioita, eikä tarvitse niin montaa kertaa ajella edestakaisin. Mitä enemmän muutossa on nyssäköitä, sitä hitaammin se sujuu. Muuttolaatikoita tarvitaan keskimäärin 1 kpl/neliö.

4. Turha sitä on merkata pakattuja jätesäkkejä


Tekstiilit usein pakataan jätesäkkeihin ja jätesäkkejä karttuu yllättävän paljon. Kun pakkausteippiin merkkaa sisällön tussilla, on helpompi viedä jätesäkit oikeisiin huoneisiin sekä löytää oikeat tavarat. Viimeksi merkkasin erivärisellä teipillä ne jätesäkit, mihin laitoin petivaatteet. Muuttopäivän iltana väsyneenä ilahtuu kummasti siitä, että petivaatteet löytyvät nopeasti.


5. Pari muuttomiestä riittää hyvin


Nykyään monesta muuttofirmasta käydään paikan päällä katsomassa, kuinka paljon tavaraa on ja kuinka paljon muuttomiehiä tarvitaan. Tämä on mielestäni hyvää palvelua, sillä hehän ovat asiantuntijoita. Jos muuttaa kavereiden ja sukulaisten avulla, kannattaa pyytää mahdollisimman monta ihmistä muuttamaan. Mitä enemmän porukkaa on, sitä nopeammin muutto sujuu. Silloin työmäärä per henki pysyy kohtuullisena. Onhan se kohtuutonta, jos kavereiden pitää auttaa muutossa koko päivän aamusta iltaan.

6. Ensin työ ja sitten huvi


Muutto on fyysisesti rankka, eikä kukaan jaksa tehdä töitä janoisena ja nälkäisenä. Vaikka muuttopalvelun muuttomiehille maksetaankin, niin hekin mielellään juovat virvokkeita kantamisen välissä. Usein omien kavereiden ja sukulaisten kohdalla ajatellaan, että tehdään muutto ja sen jälkeen mennään kimpassa syömään. Muutto kestää yleensä niin kauan, että suunnitelma harvemmin toimii. Kun tarjolla on koko ajan syötävää ja juotavaa, energiataso pysyy ylhäällä ja kaikki jaksavat puurtaa.

1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys