Viisi vinkkiä lahjojen antamiseen

Joulu on taas ovella ja pikkuhiljaa olisi ohjelmassa joululahjojen hankkiminen. Läheisillä on jo paljon tavaraa, eikä haluaisi sitä lisätä. Mitä siis tehdä? Kyselin vinkkejä tutuilta ja mietin asiaa. Tässä vinkkejä, mitä voisi antaa tavaroiden sijaan:

1. Omaa aikaa ja apua


Lahjakortilla voi tarjota omaa aikaa ja apua, esimerkiksi lastenhoidossa, viedä kummityttö elokuviin ja syömään, tehdä jalkahieronta puolisolle, käydä apteekissa ja kaupassa vanhemmille ihmisille, olla joulupukkina tutulle lapsiperheelle, kerätä marjoja kesällä tai auttaa lemmikin hoidossa. Vain mielikuvitus on rajana, kun keksii lahjakortteja kuten ”Poikien peli-ilta, minä teen ruoat valmiiksi ja häivyn pois tieltä”, ”Vapautus koiran iltapissilenkistä”, ”Valitse kirja, minä luen sinulle ääneen”, ”Piknik olohuoneen lattialla”, halauslahjakortti tai yllätysten päivä –lahjakortti.

HSY on luonut sivuston annajotainmuuta.fi, missä on erilaisia ehdotuksia, miten voit tarjota omaa aikaa ja apua muille. Sivuston kautta lahjakortin saaja saa lahjakortin omaan sähköpostiin.

2. Elämyksiä


Elämyslahjat nimisellä yrityksellä on lahjakortteja monenlaisiin elämyksiin: lentämiseen, veteen ajamiseen, ruokailuun, seikkailuun, hemmotteluun ja kauneuteen. elamyslahjat.fi

Olen itse ostanut miehelleni elämyslahjan ja olemme käyttäneet vastaavaa lahjaksi saamaamme lahjakorttia. Idea ja käytäntö ovat toimineet hyvin.

Finnkino tarjoaa elokuvalippupaketteja. Lippu.fi:n kautta voi ostaa lippuja konsertteihin, oopperaan, balettiin, teatteriin, festareille, urheilu- ja viihdetapahtumiin kuten sirkukseen, kasinolle, klubeihin, stand up –esityksiin ja muihin show-tapahtumiin.

Monista yrityksistä voi ostaa suoraan lahjakortteja kuten kylpylöistä sekä kauneuden ja hyvinvointialan yrityksiltä, esimerkiksi kosmetologilta tai kampaajalta. Uusia elämyksiä voi olla myös museokortin antaminen tai lahjakortti taidelainaamoon, mistä voi lainata taideteoksen kuukausivuokralla tai ostaa teoksen vähitellen omaksi.

3. Välttämättömyyksiä
Kukaan ei pärjää ilman ruokaa, kotona pitää siivota suht säännöllisesti ja autokin pesettää. Ravintolat tarjoavat lahjakortteja. Siivousyrityksen lahjakortit aina ilahduttavat, eikä pahitteeksi ole autonpesulalahjakortitkaan. Läheisiä voi ilahduttaa myös leipomalla herkkuja lahjaksi.


4. Hyväntekeväisyyttä


Hyväntekeväisyyskohteita tarjoaa moni taho mm. Kirkon ulkomaanapu, Luonnonperintösäätiö, Suomen Punainen risti, Word Vision, Unicef sekä Plan Suomi. Sivustojen kautta voi lahjoittaa esimerkiksi vuohia tai kanoja kehitysmaiden asukkaille.


5. Rahaa


Niin kylmältä kuin se kuulostaakin, niin esimerkiksi teinille kätevin lahja on rahalahja. Lahjan saaja voi säästää ja ostaa tarpeellista sekä itselleen mieleistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys