Neljä niksiä kesämökille


Meillä oli kesämökki useamman vuoden, kunnes myimme sen pois. Ostimme sen kalustettuna ja ensimmäisenä tyhjensimme pois turhat kalusteet  sekä tavarat ja remontoimme päämökin. Meillä oli muutamia säilytyspaikkoja, jotka yllätykseksemme eivät täyttyneet vuosien aikana. Tässä neljä niksiä asiaan.

1. Älä alenna vaatteita mökkivaatteiksi

Marie Kondo kirjoittaa kirjassaan, että älä alenna vaatteita kotivaatteiksi.  Suomalaisille taitaa olla tuttua alentaa vaatteita mökkivaatteiksi. Pidin tämän mielessä mökkeillessämme, vaikken ollut edes tutustunut Marie Kondoon. Niinpä meillä oli aina kassi mukana, missä oli kyseisen mökkireissun vaatteet. Mökillä säilytettiin ainoastaan vakiona sadevaatteet, kumisaappaat ja muutama pitkähihainen fleecehuppari kylmiä iltoja varten.

2. Turhia astioita ei tule käytettyä

Säästimme ostajilta aterimet, muutamat kulhot ja kattilat. Muutoin toimme yhden vanhan suosikkiastiaston kotoa mökille. Tarpeelliset astiat kuten lasit ostimme erikseen. Vaikka mökkikeittiö oli pieni, astiat riittivät hienosti isommankin vierasmäärän kestitsemiseen.

3. Väljä kalustus on a ja o

Tilassa kuin tilassa on tärkeää kalusteiden mittasuhteet. Pieni tila näyttää helposti ahtaalta, jos se on liian täynnä tai jos kalusteet ovat väärän kokoisia. Niinpä kotoa tuotu kulahtanut sohva ei välttämättä näytäkään hyvältä mökillä. Mittanauha on tärkeä apuri tässä suhteessa. Mittaa aina tila, mihin olet kalustetta ajatellut. Jos vanha kaluste ei tuota iloa, niin sitä on turha raahata mökillekään.

4. Mökki ei tarvitse urakalla sisustustekstiilejä

Huomasin oman mökin osalta, että jotkut vanhat sisustustekstiilit istuivat sinne hyvin ja jotkut taas eivät ollenkaan. Niinpä en jättänyt epäsopivia täyttämään kaappeja vaan vein ne takaisin kotiin ja myin kirpputorilla. Uusiakaan tekstiilejä ei tarvinnut ostaa urakalla. Jo pienillä sisustuselementeillä sai kivan lopputuloksen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys