Neljä vinkkiä toimivaan vaatehuoltoon


Vaatehuolto on asia, joka mietittää itse kutakin. Näillä vinkeillä olen saanut oman vaatehuoltoni toimivaan sujuvasti:

1. Tuuleta puolipitoiset vaatteet

Keskustelupalstoilla tulee paljon kysymyksiä siitä, miten säilyttää puolipitoiset vaatteet. Itse teen niin, että tuuletan jakut, neuleet, housut ja hameet käytön jälkeen ja jos ne ovat raikastuneet, siirrän ne vaatekaappiin. Muussa tapauksessa pesen ne.  Pidän usein mekkojen alla t-paitaa, joten tuuletan sellaiset mekot.  Myös Martat suosittelevat vaatteiden tuuletusta, sillä peseminen kuluttaa vaatteita, varsinkin neuleita.

2. Kuivata puserot ja paidat henkarilla

Ravistan märät puserot sekä paidat suoriksi ja kuivatan ne henkarilla. Kun vaate on kuivunut, siirrän sen suoraan vaatekaappiin.

3. Henkarikuivausteline voi olla huomaamaton

Nykyiseen kotiin ostimme Sinituotteen seinään kiinnitettävän kuivaustelineen. Emme laittaneet siihen ollenkaan pyykkinaruja kiinni. Se on tyylikkään simppeli ilman naruja. Edellisessä kodissa kuivatin pyykkiä kylpyhuoneessa. Sinne laitoimme kattoon kiinni tyylikkään kromisen pyyhetelineen, jota yleensä käytetään seinään kiinnitettynä.

4. Kodinhoitohuone

Arvostan suunnattomasti kodinhoitohuonetta. Kun poikamme oli vauva, asuimme kolmiossa, missä oli pieni 40-luvun kylpyhuone. Pyykkiä kuivatettiin joka huoneessa ja kyllästyin täysin siihen. Kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla edes mikään iso. Riittää, kun tilaan saa pesutornin, henkarikuivaustelineen sekä jaloilla seisovan pyykkitelineen tai jos pesutorni on kylpyhuoneessa, niin riittää pyykinkuivausnurkkaus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys