Mekö muka kirpputorille myymään?


Mieheni sai idean tänä keväänä, että mennään myymään kirpputorille. Ensimmäinen ajatukseni oli, että mitä kummaa me siellä myisimme. Kahden vuoden takaisessa muutossa isosta asunnosta puolet pienempään https://ammattijarjestaja.blogspot.com/2017/04/muutto-145-m2n-asunnosta-puolet.html olimme käyneet itse myymässä kirpputorilla sekä pitäneet viikon myyntipöytää itsepalvelukirpputorilla. Sen lisäksi olin vienyt noin 20 kassia tekstiilijätettä lumppukeräykseen sekä useamman auton takakontillisen verran tavaraa Kierrätyskeskukseen. Puolet pienemmässä asunnossa ei tavaraa kertynyt, sillä kellari oli pienenpieni ja kaikki kaappitila huoneistossa käytössä. Innostuin ideasta vasta, kun näin, että meillä olisi pienemmässä varastossa myytävää. Myytävää oli tullut mieheni työpaikan muutossa, kun meille palautui sisustustavaroita. 

Kaappeja on hyvä käydä välillä läpi


Olin omaksunut edellisen muuton jälkeen tavan täyttää koko ajan lumppukeräyskassia tekstiilijätteillä ja viedä kassillisia parempia vaatteita UFF:lle silloin tällöin sekä viedä luettuja kirjoja kirjaston kierrätyspisteeseen. Uskoin, että ei meillä ole mitään ylimääräistä. Viikon ajan keräsimme myytävää. Omalta osaltani sitä ei niin kauheasti tullut, mutta mies luopui joistakin aarteistaan. Saimme yllättävän paljon myytävää kokoon. Osa tavaroista oli sellaisia, mistä ei haluttu luopua kaksi vuotta sitten. Nyt oli ajatus kypsynyt ja olimme valmiita laittamaan niitä eteenpäin. 

Eri ihmisillä on erilainen motivaatio tavaroiden karsimisessa


Miehelleni kirpputorikeikka oli selkeä motivaation lähde ja hän innolla keräsi yhteen mm. vaatteitaan ja kenkiään. Itselläni muutto oli suurempi motivaattori. Ajatukseni on, että muutossa olisi aina vain vähemmän ylimääräistä tavaraa pakattavana ja kannettavana. Viime muutoissa muuttoyrityksen edustajan kommentti on ollut, että onpa teillä vähän tavaraa neliömäärään verrattuna.

Kannattaako kirpputorille mennä myymään


Nykyään on paljon luettavissa kommentteja ja juttuja siitä, ettei mikään mene oikein kaupaksi, kun kaikki vain marittaa. Totesin, että tämä ei pidä paikkaansa. Sain hyvin myytyä Facebook-ryhmässä lautapelejä sekä tietotekniikkaa. Kartoitimme kirpputoreja yhtenä sunnuntaina ja kiersimme neljä paikkaa, joista valitsimme mielestämme parhaimman, missä liikkui ihmisiä. Kirpputorilla tavarat menivät hyvin kaupaksi, eikä varastoon tullut takaisin kuin kaksi muovilaatikollista tavaraa. Tässä vielä muistutuksena lista siitä, miten kannattaa tavarat olla esillä kirpputoripisteessä https://ammattijarjestaja.blogspot.com/2017/02/mihin-laittaa-karsitut-tavarat-1.html

Lopputuloksena tyytyväinen mieli


Kirpputorikeikka on aina työläs ja vaatii oman aikansa meni sitten itse myymään tavaroita tai vei ne itsepalvelukirpputorille. Olimme lopputulokseen todella tyytyväisiä, sillä tuli oltua päivä ulkona, tavattua ihmisiä ja saatua rahaa. Osa myytävistä tavaroista olivat tilaa vieviä, joten tyhjä tila myös ilahduttaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys