Keittiö kuntoon
Keittiö olisi varmaan kärkikahinoissa, jos listattaisiin kotona huoneet, missä on entinen tavaraa. Meillä on keittiön koko vaihdellut. Nykyinen keittiö on iso, mutta edellinen oli puolet pienempi. Se edesauttoi huomaamaan, mitkä esineet tuottavat iloa ja mitkä ei.

Arjesta juhlaa

Äitini säilytti mummoltani perittyä vanhaa astiastoa uusrokokoosenkin kaapeissa. Astiasto otettiin esiin vain juhlatilanteessa eli kerran vuodessa, jouluna. Astiaston lisäksi siellä pidettiin myös Iittalan isoja laseja. Niistä juominen oli todellista juhlaa. Äitini antoi lasit minulle yhdessä vaiheessa ja olen oman perheeni kanssa käyttänyt niitä arjessa. Joka aamu juon lasista smoothien ja nautin arjen juhlasta.

Onneksi en perinyt mummoni astiastoa. Äitini myi sen jo vuosia sitten. Silti olin perinyt ajatuksen erillisistä arki- ja juhla-astiastosta. Niinpä meillä on ollut kaksi astiastoa melkein koko ajan. Juhla-astioita on käytetty, kun on tullut ystäviä kylään. Juhla-astiat siirtyivät arkikäyttöön vuosi sitten, kun poikamme muutti omaan kotiin. Annoimme hänelle arkiastiamme ja käytämme nyt osaksi juhla-astioita, kuten syviä lautasia. Totesimme, että juhla-astiamäärä ei vain riitä arkisin, joten ostimme uuden arkiastiaston. Silti juhla-astiat ovat enemmän kuin ennen arkikäytössä.

Kattilat kiertoon

En ole innokas ruuanlaittoihminen, joten kiinnostukseni kattiloita kohtaan on olematon. Käytimme samoja kattiloita iät ja ajat, kunnes muutimme uuteen kotiin, jossa olikin induktioliesi. Induktioliedelle käy vain tietynlaiset kattilat. Silloin oli pakko kierrättää vanhoja kattiloita ja ostaa uusia. Meillä oli ollut myös todella suuri wok-pannu, jota käytettiin kerran, pari vuodessa. Luovuimme siitä ja olemme huomanneet, että emme ole sitä kaivanneet ollenkaan pariin vuoteen.

Kuivat ruoka-aineet eivät ole ikuisia

Kun muutimme puolet pienempään asuntoon, kävimme muutossa läpi kaikki kuivatavara-aineet. Niitä kertyy helposti ja huomaamatta. Parhaimpia löytöjä olivat 5 vuotta sitten vanhaksi jääneet nonparellit. Uudessa kodissa oli pieni määrä kaappeja. Meillä oli yläkaapissa kaksi hyllyä kuivatarvikeaineille ja ne riittivät vallan mainiosti. Huomasimme, että tulee käytettyä samoja ruoka-aineita. Kun muutimme vuoden päästä, niin osa kuivatavara-aineista oli jo vanhentunut https://ammattijarjestaja.blogspot.com/2018/04/muutto-kerran-vuodessa-pitaa.html

Tilpehööriä riittää

Keittiössä riittää kaikenlaista tilpehööriä, jota ei välttämättä käytä ollenkaan. Olen intohimoinen serviettien ostaja. Käytyäni läpi servietit, päätin iloita olemassa olevista ja käyttää vähemmän pirskahtelevat arkikäytössä. Tilpehöörille ja purkeille voi käyttää myös muuta tarkoitusta kuin esimerkiksi astioina toimiminen. Meillä on häälahjaksi saadut purkit kylpyhuoneessa lavuaarin päällä. Toisessa pidetään pumpuleita ja toisessa vanupuikkoja.

Kommentit

  1. Nimeni on Miina Sillanpää, muoto, Saariselkä. Avioliiton 12 vuoden jälkeen minä ja mieheni ovat olleet riitaa toisiinsa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan ollakseen toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe isäänsä enää. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa takaisin minuun, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että tohtori Osagiede voi auttaa entisen takaisin saamista nopeasti . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen sitten hän teki Rakkaus loitsun minulle. 48 tuntia myöhemmin, mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin uskomattoman !! Joten näin hän tuli takaisin sinä päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheestään ja kivustaan, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin milloin se oli, kaikki kiitos tohtori Osagiedelle. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että tohtori Osagiede on todellinen ja voimakas loitsunpitäjä, jota rukoilen elääkseni pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex takaisin tai aviomiehesi muutti toisen naisen luo, älä itke enää, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsuyrittäjään. Tässä on hänen yhteystietonsa osoitteessa: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836
    tai viber +2349014523836

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaatteiden säilytys

Mikä on ihanteellinen kaappimäärä

Kun läheinen kuolee