Keittiö kuntoon
Keittiö olisi varmaan kärkikahinoissa, jos listattaisiin kotona huoneet, missä on entinen tavaraa. Meillä on keittiön koko vaihdellut. Nykyinen keittiö on iso, mutta edellinen oli puolet pienempi. Se edesauttoi huomaamaan, mitkä esineet tuottavat iloa ja mitkä ei.

Arjesta juhlaa

Äitini säilytti mummoltani perittyä vanhaa astiastoa uusrokokoosenkin kaapeissa. Astiasto otettiin esiin vain juhlatilanteessa eli kerran vuodessa, jouluna. Astiaston lisäksi siellä pidettiin myös Iittalan isoja laseja. Niistä juominen oli todellista juhlaa. Äitini antoi lasit minulle yhdessä vaiheessa ja olen oman perheeni kanssa käyttänyt niitä arjessa. Joka aamu juon lasista smoothien ja nautin arjen juhlasta.

Onneksi en perinyt mummoni astiastoa. Äitini myi sen jo vuosia sitten. Silti olin perinyt ajatuksen erillisistä arki- ja juhla-astiastosta. Niinpä meillä on ollut kaksi astiastoa melkein koko ajan. Juhla-astioita on käytetty, kun on tullut ystäviä kylään. Juhla-astiat siirtyivät arkikäyttöön vuosi sitten, kun poikamme muutti omaan kotiin. Annoimme hänelle arkiastiamme ja käytämme nyt osaksi juhla-astioita, kuten syviä lautasia. Totesimme, että juhla-astiamäärä ei vain riitä arkisin, joten ostimme uuden arkiastiaston. Silti juhla-astiat ovat enemmän kuin ennen arkikäytössä.

Kattilat kiertoon

En ole innokas ruuanlaittoihminen, joten kiinnostukseni kattiloita kohtaan on olematon. Käytimme samoja kattiloita iät ja ajat, kunnes muutimme uuteen kotiin, jossa olikin induktioliesi. Induktioliedelle käy vain tietynlaiset kattilat. Silloin oli pakko kierrättää vanhoja kattiloita ja ostaa uusia. Meillä oli ollut myös todella suuri wok-pannu, jota käytettiin kerran, pari vuodessa. Luovuimme siitä ja olemme huomanneet, että emme ole sitä kaivanneet ollenkaan pariin vuoteen.

Kuivat ruoka-aineet eivät ole ikuisia

Kun muutimme puolet pienempään asuntoon, kävimme muutossa läpi kaikki kuivatavara-aineet. Niitä kertyy helposti ja huomaamatta. Parhaimpia löytöjä olivat 5 vuotta sitten vanhaksi jääneet nonparellit. Uudessa kodissa oli pieni määrä kaappeja. Meillä oli yläkaapissa kaksi hyllyä kuivatarvikeaineille ja ne riittivät vallan mainiosti. Huomasimme, että tulee käytettyä samoja ruoka-aineita. Kun muutimme vuoden päästä, niin osa kuivatavara-aineista oli jo vanhentunut https://ammattijarjestaja.blogspot.com/2018/04/muutto-kerran-vuodessa-pitaa.html

Tilpehööriä riittää

Keittiössä riittää kaikenlaista tilpehööriä, jota ei välttämättä käytä ollenkaan. Olen intohimoinen serviettien ostaja. Käytyäni läpi servietit, päätin iloita olemassa olevista ja käyttää vähemmän pirskahtelevat arkikäytössä. Tilpehöörille ja purkeille voi käyttää myös muuta tarkoitusta kuin esimerkiksi astioina toimiminen. Meillä on häälahjaksi saadut purkit kylpyhuoneessa lavuaarin päällä. Toisessa pidetään pumpuleita ja toisessa vanupuikkoja.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys