Eroon joulustressistä

Ennen joulua on hyvä pohtia, mikä joulussa tuottaa iloa: onko se joulukorttien kirjoittaminen, lahjojen ostaminen vai ruuan valmistus. Veikkaan, että kenellekään ei tuota iloa joulusiivous. Jos mikään ei pirskahtele eli tuota iloa, niin teetkö kaiken velvollisuudesta. Suoritatko joulua? Tässä vinkit joulustressistä pääsemiseen.

1. Joulukortteja postiin vai ei

Lähetän vielä itse joulukortteja. Minusta se on mukavaa ja ajattelen lämmöllä heitä, joille kirjoitan kortin. Joulukorttien lähettäminen ei ole mitenkään pakollista. Moni jättää asian välistä ja toivottaa joulua sosiaalisessa mediassa.

2. Aineellisia vai aineettomia lahjoja

Jouluna voi antaa myös aineettomia lahjoja. Blogissani tarkemmin vinkkejä Jos haluaa ostaa ja antaa tavaroita, niin lapset voi laittaa kirjoittamaan joulupukille ja ottaa listasta muutaman lahjavinkin. Toiselta voi myös suoraan kysyä, mitä toinen haluaa. Mieheni ja poikani aina kysyvät että, minkä kirjan haluaisin lahjaksi ja laitan heille tiedot kirjoista. Lahjat voi myös ostaa pitkin syksyä, kun osuva tulee kohdalle. Näin ei tarvitse rynnätä kauppoihin juuri ennen joulua. 

3. Koristeet esiin

Karsi joulukoristeista jäljelle ne, jotka tuottavat iloa. Itselläni oli jätesäkillinen joulukoristeita yhdessä vaiheessa, kunnes valitsin vain pirskahtelevat ja nyt niitä on yksi läpinäkyvä laatikko. Pidä joulukoristeet ja joulukuusen jalka samassa paikassa. Muutoin joulukuusen jalkoja tulee ostettua joka vuosi, kun ei löydä varastosta sitä vanhaa. Kerää paketointimateriaalit samaan paikkaan. Näin näet, mikä on lahjapapereiden, -narujen ja teippien tilanne.

4. Ruokaa pöytään

Joulu on helppo ruokajuhla, kun on aina sama ruokalista ja kaiken saa valmiina kaupasta. Jos et ole innokas ruuanlaittaja niin, mikset vain tuunaisi kaupan valmiita ruokia. Anoppini laittaa eineslaatikot uuniastiaan, maustaa ne ja laittaa kuorrutteen. Ne maistuvat oikein hyviltä. Me itse ostamme jopa kinkun valmiiksi paistettuna.

5. Unohda perusteellinen joulusiivous

Kun pitää tavaramäärän kurissa, niin mitään erikoista joulusiivousta ei tarvita. Tavallinen viikkosiivous riittää vallan mainiosti. Jos et tiedä, mistä lähtisit vähentämään tavaroita, niin tässä vinkkejä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys