6 vinkkiä miten saat facebook-kirppiksellä paremmin myytäväsi kaupaksi


Facebook-ryhmien kirpputorit ovat suosittuja myyntipaikkoja. Yhdessä vaiheessa niissä meni melkein kaikki kaupan. Nykyään postauksia tulee runsaasti päivittäin eli myyjiä on enemmän kuin ennen. Tässä 6 vinkkiä, miten saat myytäväsi paremmin kaupaksi:

1. Laita houkutteleva kuva

Houkuttelevan kuvan perusniksi on hyvä valaistus. Ota kuva päivänvalossa ja laita lisäksi kuvaushuoneessa kaikki valaisimet päälle.

Vaatteet eivät näytä oikein miltään henkarilla, joten kuva voi olla myyvempi, jos otat kuvan vaate päälläsi. Voit rajata kuvan niin, ettei päätäsi näy. Sama koskee kenkiä. Eräällä myyjällä on mallinukke, jonka päällä hän kuvaa myytävät vaatteet.

Yksi keino on käyttää houkuttimena kaunista ns. kuvituskuvaa, joka on napattu ilmaisesta kuvapankista. Kuvassa ei välttämättä ole edes myytäviä tuotteita. Kommenteissa sen sijaan on tuotteet yksittäin.

2. Samaan postaukseen kaikki tuotteet

Saat enemmän näkyvyyttä tuotteillesi, jos laitat ne samaan postaukseen. Kun joku kommentoi, nousee postaus ja myös kaikki muutkin postauksessa olleet tuotteet.

3. Niputa tuotteita

Niputa tuotteita niin, että esimerkiksi myyt kokonaista treeniasua, mihin kuuluvat toppi ja housut. Vaatekokonaisuuteen voivat kuulua esim. pusero, housut tai hame, huivi ja laukku. Myy esimerkiksi viitosella kokonainen kassi dvd-elokuvia tai kirjoja.

4. Tiedot selkeästi esille

Kirjoita postaukseen tarkat mitat sekä koot. Itselleni merkitsee paljon väri, joten jos kuvassa väri ei ole ihan oikea, niin mielelläni lukisin sen tekstistä, esimerkiksi näin: mekko on todellisuudessa persikan oranssi eikä kirkkaan oranssi kuten kuvassa.

5. Hinnoittele järkevästi

Ihmiset odottavat, että facebook-ryhmässä tuotteita myydään kirppishinnoin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos myyt vaikka Vallilan verhoja, jotka ovat ikkunassa, hintaan 80 euroa. Ne eivät mene kaupaksi, kun ne uutena ovat jo sen hintaisia. Hyvä nyrkkisääntö on, että pyydä maksimissaan puolet tuotteen alkuperäisestä hinnasta.

Jos tuote on mennyt pois muodista, eikä ole retroa, niin silloin toimii pilkkahinnat. Tämä koskee hyvin huonekaluja, joiden puulaji on mennyt ajat sitten pois muodista.

6. Ajankohta ratkaisee

Olen huomannut, että paras ajankohta laittaa myynti-ilmoitus, on sunnuntaiaamupäivä. Tämä koskee myös tori.fi:tä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys