Kodin papereiden vähentäminen





Tavoitteenani on vähentää kodissamme olevien papereiden määrä kolmasosalla. Joka muuton yhteydessä ovat paperit vähentyneet. Edellisessä muutossa silppusin 10 mapillista maksettujen laskujen mappeja vuosien varrelta. Mukana olivat myös vanhempieni laskut ja tositteet. Aikakauslehtien osalta on tullut annettua naapureille hurjan suuri pino käsityölehtiä. Naistenlehdet on kierrätetty ystäville ja naapureille sekä loput heitetty paperinkeräykseen. Hesaria olen lukenut jo vuosia tabletilta. Tällä kertaa halusin olla systemaattinen kaiken paperin suhteen. Paperi vie yllättävän paljon tilaa sekä on painavaa.

Ruokaohjeet

Olen kerännyt reseptejä eri lehdistä ja tehnyt niille kansion. Kävin kansion läpi kovalla kädellä ja jätin vain ne reseptin, joita aion kokeilla. Viime syksystä lähtien olen kokeillut uusia reseptejä. Ajattelin, että jos kokonaan luopuisin paperiresepteistä, mutta huomasin, että kun netistä löysin hyvän ohjeen, niin enpä seuraavalla kerralla enää löytänyt sitä googlaamalla.

Aineistot

Sisustussuunnittelijan työnkuvaan on perinteisesti kuulunut vino pino tuote-esitteitä ja materiaalimappeja. Yhteistyökumppanit pitävät minua harvinaisena yksilönä, kun en halua paksuja esitteitä mukaani. Olin silti kerännyt tuotekuvia kahteen kansioon, missä ne olivat tuoteryhmittäin. Niitä käydessäni läpi huomasin, että maailma on muuttunut. Muutama sisustusyritys oli mennyt konkurssiin, kuten Kodin1. Kotiin tulevat mainoslehtiset ovat vähentyneet. Tuotteiden kierto kaupassa on suuri, vaikka mainoslehtisissä olisi tänään kiva tuote, niin kuukauden päästä tilanne voi olla aivan toinen. Vähittäiskauppojen verkkokaupat ovat lisääntyneet. Bauhausissa on hyvä valaisinkokoelma, joka nykyisin löytyy myös heidän verkkosivuiltaan. Sain kaksi kansiota supistettua yhteen kansioon. Kerään edelleen tuotekuvia ja ideoita, jotta muistan, mistä liikkeestä löytyi hyvännäköisiä yksilöitä. Näin säästän aikaa verrattuna siihen, että googlaan kaikkia läpi.

Asiapaperit

Asiakassivustot ovat lisääntyneet. Esimerkiksi vero.fi:ssä on omat sivut, josta löytyvät kaikki verotuspäätökset, verokirjat, ym. Enää niitä ei tarvitse säilyttää paperisena.

Revin joka vuoden alussa vanhan tositemapillisen paperia. Papereita tarvitsee säilyttää 6 vuotta.

Ohjekirjat

Mieheni on tunnollinen tuotteiden ohjekirjojen säilyttäjä. Niitähän kertyy, jos ostaa koottavia huonekaluja, ym. Kävin ne läpi ja etsin nettisivuilta ohjeet. Tallensin digitaaliset ohjeet tietokoneen kansioon. Näin ei sekään nivaska vie tilaa.

Muita papereiden järjestämiseen liittyviä vinkkejä löytyy blogistani täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Arjen helpottaminen

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin