Miten säilyttää kengät?

Olen pitkään miettinyt kenkien säilytystä. Suomessa tarvitaan paljon kenkiä vuodenaikojen vuoksi. Kengät vievät paljon tilaa eteisessä ja vaatekaapeissa. Sen lisäksi olisi hyvä nähdä koko kenkävalikoima kerralla. Lähdin liikenteeseen tällaisesta tilanteesta.


Minulla on töissä sisäkenkinä 3-6 kenkäparia vuodenaikojen mukaan. Loput ovat vaatekaapin alaosassa ja kauden käyttökengät eteisessä. Käytän paljon kenkälaatikoita. Niihin saa kengät päällekkäin, mutta niistä ei näy, mitä laatikoissa on, eikä kaikkien kenkien olemassaoloa muista. Kenkälaatikot eivät mahdu peräkkäin 60 cm syvään vaatekaappiin. Erillinen kenkäkaappi, mihin saisi tuplasti kenkiä, olisi kätevä, mutta meille ei mahdu sellaista tällä hetkellä.

Sattumalta löysin keskustelen erilaisista kenkienjärjestäjistä. Ulkomaisella MF Householdilla on myynnissä japanilaisia muovisia kenkiensäilytyssysteemejä. Heidän facebook-sivuillaan löytyy hauskoja videoita aiheista. En kuitenkaan halua mitään muovihässäköitä. Muovisia systeemejä ei saa myöskään päällekkäin. Päädyin pahvisiin lehtikoteloihin, joihin laitoin kenkäparin. Matalat kengät menevät vierekkäin.


Korkokengät mahtuvat peräkkäin.


Lopulta säilytin 2 kenkälaatikkoa pohjalla, mihin saan talvikengät säilöttyä kesällä. Oli hyvä taas käydä kaikki kengät läpi. Kahdet kengät menivät suoraan roskiin, kahdet myin pois ja kahdet talvikengät uusin talven aikana, kun sopivat yksilöt tulevat vastaan. Lopputuloksesta tuli tällainen:


Lue lisää asusteiden säilyttämisestä

Kommentit

  1. Entäs kun on viisihenkinen perhe, jossa useampi urheiluharrastaja (treenitossuja useita pareja yms.) ja ihan yhtä vähän kaappitilaa kuin normiasunnossa? Miesten ja teini-ikäisten poikien kengät, lenkkarit ja saappaat saattavat vielä olla kokoa 45 eli VALTAVIA!

    VastaaPoista
  2. Visainen kysymys. Silloin varmaan kokeilisin tiivistä hyllykköä, missä olisi MF Householdilla myynnissä olevia japanilaisia muovisia kenkiensäilytyssysteemejä. Heidän facebook-sivuilla löytyy hyviä videoita.

    Tiina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys