Neljä muuttovinkkiä

 

Muutto, tuo kauhistuttava tapahtuma, jonka yleensä jokainen joutuu vähintään kerran elämässään kokemaan. Tässä muutamia vinkkejä, miten muutosta selviää helpommin.

Tavaroiden läpikäyminen - aloita ajoissa

Jos olet jo aiemmin marittanut tai karsinut tavarat mieliuisaan määrään ja huolehtinut siitä, että tavaroiden flow on jatkuvaa, niin onneksi olkoon. Olet selvillä vesillä, eikä tavaroiden läpikäyminen vie niin paljon aikaa.

Mikäli tavaroiden karsiminen ei ole ollut ajankohtaista, niin kannattaa ryhtyä toimeen viimeistään silloin, kun muuttoajatus herää, sillä tavaroiden läpikäymisessä menee yllättävän paljon aikaa. Jos sen jättää viime tippaan ennen varsinaista muuttoa, niin energia loppuu ja sitä pakkaa vain kaiken mukaan uuteen asuntoon.

Pakkaaminen - muuttolaatikot käyttöön

Älä pakkaa pieniin nyssäköihin tai pahvilaatikoihin, jotka ovat ylhäältä auki. Muutto kestää silloin ajallisesti paljon pitempään, kun nyssäköitä kiikutetaan edestakaisin ja laatikoita ei voi laittaa päällekkäin. Vuokrattavat muuttolaatikot ovat käytännöllisiä. Muuttofirmat laskevat, että muuttolaatikoita tarvitaan 1 kpl/m2.

Tärkeimmät jätesäkit tai muuttolaatikot voi merkitä esimerkiksi oranssilla maalarinteipillä. Muuttopäivän päätteeksi on ihanaa löytää vuodevaatteet tai aamiaisastiat nopeasti. Jos käytät jätesäkkejä tai pahvilaatikoita, kirjoita esimerkiksi maalarinteippiin, mitä ne sisältävät tai jos joku laatikko esimerkiksi menee kellariin tai varastoon. Näin muuttomiehet näkevät heti, minne laatikko on tarkoitus viedä.

Muuttofirma vai ystävien apu - huolehdi ruuasta ja juomasta

Olemme olleet mieheni kanssa niin ahkeria muuttajia, että olemme ostaneet palvelun useaan kertaan muuttofirmalta. Emme enää kehtaa pyytää ystäviä apuun. Käytit sitten ammattimuuttajia tai ystäviä, niin järjestä juotavaa ja pientä syötävää molempiin asuntoihin. Jos ystäväsi tulevat ruokapalkalla, niin huolehdi, että he saavat lämmintä ruokaa kesken päivän, koska päivä voi venyä yllättävän pitkäksi. Kun muuttomiehiä on monta, niin muuttoon vievä aika on lyhyempi.

Muuttosiivous - siivoa vähitellen ennen muuttoa

Inhoan muuttosiivousta. Siinä vaiheessa, kun tavarat on siirretty uuteen kotiin, ei millään jaksaisi palata vanhaan ja ruveta kuuraamaan sitä. Viime muutossa tein niin, että sitä mukaan, kun tyhjensin kaappeja, pyyhin hyllyt ja kaapit puhtaiksi. Pesin keittiötason ja kylpyhuoneen ennen muuttomiesten tuloa ja lopuksi imuroin lattiat, kun asunto oli tyhjä. Samantien pääsin laittamaan uutta kotia.

Olemme suojanneet lattiat ruskealla suojapaperilla, jotta lattiat eivät kärsi muuttomiesten kengänjäljistä. Olen kysynyt seuraavilta, asunnon ostajilta, että haluatteko, että jätämme suojapaperit paikoilleen. Ostajat ovat mielellään tehneet niin ja näin ei ole tarvinnut pestä lattioita.

Pesukoneen asennus - tilaa etukäteen

Mikäli et osta uutta pyykinpesukonetta, joudut yleensä tilaamaan putkimiehen asentamaan pesukoneen. Putkimiehen voi tilata etukäteen niin, että hän tulee muuton jälkeen ja saat heti pesukoneen toimimaan. Jos käytät muuttofirmaa, asentaa muuttomiehet pesukoneen.

Lue lisää, Mikä muutos yllätti  

Kommentit

  1. Hyviä vinkkejä. Meillä muutto edessä, itselle aina todella stressaava kokemus. Olenkin hieman mielessäni pyöritellyt vaihtoehtoa ammattilaisesta, joka hoitaa muutot toisten puolesta. Olisi myös helpompi itselle, kun ei ole oikein apukäsiä muuten. Tuo pesukoneen asennus ja putkimiehen hankinta oli hyödyllinen tieto!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tästä. Tuttu juuri kertoi, että he ovat muuttamassa. Hän etsii nyt hyviä pakkausmateriaaleja siihen. Tärkeää olisi, että laatikot ovat kestäviä sekä tavarat pysyvät ehjänä niiden sisällä. https://www.cargosafe.fi/tuote-osasto/pakkausmateriaalit/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pystyviikkaan vaatteet?

Kun läheinen kuolee - vinkkejä käytännön järjestelyihin

Vaatteiden säilytys